7/10/2007

Internet pro vlastníky domů

Vážení spoluvlastníci,

mám pár informací ohledně internetové konektivity:
Pro zájemce o rychlý internet je v domech funkční ADSL ( v případě instalace domovní tel.linky od O2 ). Zároveň čekám na vyjádření od UPC, která zde instalovala rozvody, kdy bude jejich konektivita dostupná.
V našich domech plánuji limitovanou konektivitu na internet zdarma, bude to rychlostně a kapacitně omezený přístup k internetu, jen pro vlastníky a doložené nájemce bytů. Bude se jednat buď o agregovanou linku ADSL nebo UPC. Zde ještě neproběhla dohoda.
Tato konektivita bude bezdrátová, buď v pásmu 2,4 GHz ( což vzhledem k zarušenosti tohoto pásma však nepředpokládám ) nebo přímo v bezlicenčním pásmu 5 GHz.
Antény budou instalovány na střechách domů. Přístup bude zabezpečen pro vlastníky a prokázané nájemce.
Pořizovací náklady na klientský bezdrátový modem budou v řádech stokorun, a každý zájemce si jej bude hradit ze svého.

Smyslem tohoto připojení k internetu není komfortní linka pro každého, ale základní - dostupná limitovaná konektivita za účelem email agendy, informací atd.
O dalším postupu vás budu informovat, zahájení předpokládám během září.

Za SVJ 1443/1448

P.Zvoník

5 komentářů:

zajda2006 řekl(a)...

Zdravím,

nebylo by lepší zřídit jednu anténu od nějakého wifi providera - s jedním jsem se bavil a údajně by nebyl problém to rozvést po celém domě a zajistit komfortní stabilní připojení, které by konkurovalo UPC (které má údajně problémy s natažením optiky do domu kvůli plášti garáží a vjezdu do nich) - myslím si, že nabídky jeho wifi připojení jsou mnohdy výhodnější než u UPC a každý by si mohl vybrat z široké škály tarifů(až už od UPC nebo wifi providera, popř. základního ADSLka)V případě nějáho zájmu mohu poskytnout kontakt.

Unknown řekl(a)...

V lokalite je oproti UPC dostupne rychlejsi a levnejsi pripojeni prostednictvim WIFI, navic bez limitu na objem prenesenych dat. UPC zatim zachovalo limity na dve nejlevnejsi pripojeni.

Pavel Holka řekl(a)...

no vzhledem ke kvalite pripojeni WiFi vs. UPC myslim neni co resit... ja kdysi Wifi mel a vim co to obnasi, navic mnozstvi lokalnich wifi provideru jsou 18-lety kluci bez smyslu pro zodpovednost...srovnavat wifi s UPC pripojenim opravdu nelze, to jsou uplne jine kategorie

Pavel Holka řekl(a)...

btw pane Zvonik mate nejake zpravy o UPC pripojeni?

zajda2006 řekl(a)...

RE: Pavel Holka

to je sice pravda ze se neda srovnavat UPC s wifi ale buhvi kdy tu UPC bude, a zatim z me zkusenosti je ta wifi mnohem lepsi, rychlejsi, levnejsi a spolehlivejsi nez ADSL od O2.