11/20/2008

Poškozená vrata do gáráže 1448 / -2pp

Vážení spoluvlastníci,
několik dní máme poškozená a provizorně zajištěná vrata vjezdu garážových stání do 1448, -2pp. Servisní firma Altore zde již na zajištění byla a zjistila, že nejsou jen poškozená lana zdviže, ale také zadřený motor. Dle vyjádření zástupce Altore, oprava by měla být hotova nejpozději do první poloviny příštího týdne.
Za SVJ
Petr Zvoník

2 komentáře:

Daniela Hladká řekl(a)...

Vážený pane předsedo,

nejsme sice členy vašeho SVJ, ale parkujeme v garáži -2, jako členové SVJ Lipnická 1449. Ve svém vyjádření, píšete, že vrata budou opravena do poloviny tohoto týdne to je tedy dnes a stále se nic nestalo. Již minulý týden jsme se informovali u firmy Ikon, jak to s opravou vypadá, jelikož hned 18.11,kdy byla vrata otevřená celý prodloužený víkend, jsme zjistili poškození na autě (někdo se snažil vypáčit zámky a do auta se dostat)Naštěstí se mu to nepovedlo, ale my jsme si to museli nechat opravit a uhradit opravu. Firma Ikon ,jmenovitě paní Miková, nám tvrdila, že oprava proběhne ve středu, atd. celý týden až do pátku. Nic se nedělo, o víkendu, jsme našli Váš příspěvěk zde,ale zase se nic neděje. Ráda bych znala, vaše vyjádření. Myslím,že skoro dva týdny, což bude v pátek večer, je dostatečně dlouhá doba na opravu a zajišťění uzavíratelnosti garáže. Rok a půl, od doby co jsme garážové stání koupili, jsme neměli problém,až teď.
Radili jsme se s právníkem, kdo by byl odpovědný za další poškození nebo případné odcizení vozu, v tomto případě, kdy máme v zálohách platbu za ostrahu objektu (musím ještě upřesnit, ve vašich objektech vlastníme pouze garážové stání) a vrata jsou 2 týdny poškozena a neopravena. Bylo nám sděleno, že náhradu škody můžeme vymáhat po Vašem SVJ,ale že Vám to máme písemně oznámit.
Tímto Vám tedy oznamuji, že pokud dojde k dalšímu poškození nebo odcizení našeho vozidla po dobu, kdy nebude zajištěna oprava vrat a bude volný vstup do garáží pro kohokoliv, budeme náhradu škody vymáhat po Vašem SVJ.

s pozdravem
Daniela Hladká
člen SVJ Pelušková1442, Lipnická 1449
předseda výboru Lipnická 1560

Petr Zvoník SVJ 1443/1448 mailto: zvonikovi@iol.cz řekl(a)...

Dobrý den,
Nejprve k ostraze: fyzickou ostrahu objektu si v zálohách neplatíte. Ostraha EPS jsou jen protipožární hlídka. ( Hlídají protipožární čidla, když je požár, kontrolují, hasí, nebo volají hasiče ). Bohužel dozor je povinný, v případě, že u takto velkého objektu není napojení na centrální pult EZS. Proč není napojení na centrální pult, proč se dům už takto nevystavěl, proč se všechny 4 etapy ( 5 SVJ ), které mají garáže pod svými domy nejsou schopny dohodnout není bohužel otázka na mne. V tomto stavu jsme to již převzali. A nikdy nedošlo k dohodě mezi společenstvími – nikdo nemá na velké investice. Mě samotnému vykradli, nebo poškodili auto v garážích v roce 2005 až 7: pět-krát. Vymáhat náhradu na jednom, nebo všech SVJ Vám asi nepomůže. A pojistka se bohužel na krádeže nevztahuje. ( to totiž nikdo nepojistí )

K vratům: Firma Altore ( dodavatel vrat ) slíbila opravu začátkem tohoto týdne. Zadřený motor a poškozená lana je prý nutné objednat. Jsou sami proti sobě, se spožděním, neb oprava je placená.V případě, že nebude co nejdříve provedena, objednáme jinou firmu.

Za SVJ 1448/3
P.Zvoník